Wildlife Taxi Team


Vogelbescherming Vlaanderen overkoepelt en coördineert negen opvangcentra voor vogels en wilde dieren (VOC). Deze centra zijn verspreid over heel Vlaanderen en samen vangen ze jaarlijks circa 30.000 noodlijdende, wilde dieren op. Een niet te onderschatten opdracht! We werken aan een gebiedsdekkende dienstverlening over het volledige Vlaamse gewest. Momenteel bevindt er zich een blinde vlek ter hoogte van centraal Vlaams-Brabant. De omliggende VOC’s krijgen heel wat meldingen uit deze dichtbevolkte regio.

Wegens tal van verbindingsproblemen is het echter een uitdaging om in die regio te zorgen voor een efficiënte dienstverlening. Daarom startte Vogelbescherming Vlaanderen begin 2012 met een ambitieus project in samenwerking met de Vlaamse overheid, de Provincie Vlaams-Brabant en de omliggende VOC’s. Alles gebeurt onder de noemer: Wildlife Taxi Team. Dit team, bestaande uit vrijwilligers, helpt mee noodlijdende dieren over te brengen naar de omliggende, erkende opvangcentra en staat mensen die een hulpbehoevend dier vonden bij met advies.

Schrijf je in als vrijwilliger
Doorkruis jij (voor het werk of in je vrije tijd) regelmatig de provincie Vlaams-Brabant en de aangrenzende provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg? Schrik je er niet voor terug om een noodlijdend dier uit zijn benarde situatie te bevrijden en heb je tijd om af en toe een dier naar een van onze VOC’s over te brengen? Schrijf jezelf dan in als vrijwilliger bij het WTT. Stuur jouw gegevens (naam, adres en telefoonnummer) door naar ons algemeen e-mailadres. Vervolgens word je op de hoogte gebracht van de verdere ontwikkelingen. Help ons het Wildlife Taxi Team uit te breiden!
 

Een noodlijdend wild dier gevonden in die regio?
Draai het nummer  03 331 97 00

Go to top