Ook wilde zoogdieren zijn welkom

 
  • De opvangcentra voor vogels en wilde dieren (zoals de benaming het ook aangeeft) vangen ook noodlijdende wilde zoogdieren op. Dieren als egel, bunzing, wild konijn, hermelijn, steenmarter, vos, das, ree, enz. kunnen in onze centra op deskundige hulp rekenen. In 2014 werden 5447 wilde  zoogdieren in de Vlaamse opvangcentra binnengebracht. Met een gewond of ziek dier naar een opvangcentrum: zeker doen dus!
     
  • Maak het bestaan van de opvangcentra voor vogels en wilde dieren bekend in uw omgeving. Zo voorkom je dat vele wilde vogels en andere dieren worden verzorgd en bijgehouden door ondeskundige personen. Zij willen de vogel misschien wel een helpende hand bieden, maar beschikken niet over de nodige kennis. Het toedienen van een ongepaste of slechte verzorging kan de dood betekenen van het dier dat je wil helpen.
     
  • Wanneer je met een dier naar de opvangcentra komt, breng dan gerust je kinderen mee. Op die manier kunnen ze kennismaken met de werking van een dergelijk centrum en met de wilde dieren die er met veel kennis en deskundigheid verzorgd worden in afwachting van hun vrijlating in de natuur.
     Jong egeltje wordt met een speciale melkmengeling gevoerd in een opvangcentrum

Go to top