Word vrijwilliger


Ben jij op zoek naar een nieuwe tijdsinvulling? Wil jij je nuttig maken voor de vogels en de andere wilde dieren in je buurt? En ben je stiekem dol op het organiseren van activiteiten of acties ten voordele van een goed doel? Neem dan de natuur in je buurt onder je vleugels en word vogelbeschermengel bij Vogelbescherming Vlaanderen vzw.

 
Samen ons doel bereiken
Vogels beschermen, dat kunnen wij als organisatie natuurlijk niet alleen. Dagelijks ijvert Vogelbescherming Vlaanderen voor een betere en efficiĆ«nte bescherming, zowel voor vogels als voor andere wilde dieren. De vragen die we ontvangen, de activiteiten die we ontplooien en de thema’s waar we rond werken, nemen alsmaar toe. Heel wat van onze thema’s kunnen op lokaal niveau extra kracht bijgezet worden. Het ontbreekt ons echter aan mankracht om in het veld doeltreffend te kunnen optreden, campagnes uit te dragen of effectief een dier ter plaatse te helpen. Om die reden is Vogelbescherming Vlaanderen onlangs gestart met de uitbouw van nieuwe lokale afdelingen, gesteund op vrijwilligers, oftewel vogelbeschermengelen. Jij kan als vogelbeschermengel in jouw eigen gemeente optreden als afgevaardigde van Vogelbescherming Vlaanderen. Zo bereiken we samen ons doel: het beschermen van de in het wild levende vogels en hun leefgebieden.
 
Wie ben jij?
Ben jij een organisatietalent, niet bang om je mening te uiten en kan je gemakkelijk met andere mensen samenwerken? Ben je bereid om regelmatig samen te zitten met gelijkgestemden en gezamenlijk acties te ontwikkelen in jouw buurt? Dan zoeken wij jou! Uit een brede waaier aan mogelijkheden kan jij de taak kiezen die het best bij jou past. Elke afdeling werkt rond een specifiek thema. Ga bijvoorbeeld aan de slag om het probleem van roofvogels in gevangenschap aan te kaarten. Speur inbreuken op de bescherming van wilde vogels op en word zo onze ogen en oren in het veld. Of ben jij eerder een coƶrdinator die er liever voor zorgt dat noodlijdende wilde dieren in een van de erkende vogelopvangcentra terechtkomen? Ben je benieuwd naar wat jij concreet kan doen binnen elk afdelingsthema? Surf dan snel naar onze website vogelbeschermengel.be en bekijk hoe jij in jouw buurt aan de slag wil/kan gaan om de natuur te beschermen.
 
Wat biedt Vogelbescherming Vlaanderen jou?
  • Een warm nest. Je werkt samen met andere vrijwilligers binnen jouw afdeling en hebt regelmatig contact met jouw contactpersoon van Vogelbescherming Vlaanderen.
  • Een leerrijke omgeving. Na een kennismakingsgesprek wordt je speciaal opgeleid binnen jouw gekozen thema. Je ontvangt een handige map met alle benodigde informatie en je kan regelmatig deelnemen aan vormingsmomenten. Bovendien is er volop ruimte om jezelf te ontwikkelen.
  • Een nuttige vrijetijdsbesteding. Op een professionele manier krijg jij de kans om het verschil te maken voor de vogels en de andere wilde dieren in jouw buurt.


      

                                                                        Klik op de cover en download de drieluikfolder (4,48 MB)                                                     Klik op de affiche en verken de website

Go to top