Missie, visie, waardenMissie

Vogelbescherming Vlaanderen vzw is een natuurvereniging die zich inzet voor een optimale bescherming van alle wilde fauna en haar biotopen. Via een breed vrijwilligersnetwerk georganiseerd in lokale afdelingen activeert ze haar leden voor gerichte natuurbescherming op het terrein. De organisatie bekijkt vanuit een diervriendelijk en ecologisch perspectief uitdagingen tussen mens en dier in een aan verandering onderhevig landschap. Zij hanteert hierbij een proactieve, sensibiliserende en doordachte aanpak waarbij de vereniging als waakhond van de Vlaamse fauna en flora het juridische pad niet schuwt.

 

Visie

Vogelbescherming Vlaanderen vzw streeft naar een samenleving waar burgers en overheden vanuit een oprechte zorg voor de biodiversiteit in elke situatie de natuur als belangrijkste element beschouwen. De vereniging droomt van een wereld waarin alle wilde dieren vrij kunnen leven in hun natuurlijk leefgebied en daarbij geen impact van het menselijk handelen ervaren.

 

Waarden

Vogelbescherming Vlaanderen vzw kenmerkt zich als een strijdvaardige en unieke natuurvereniging waar vastberadenheid, effici├źntie en resultaatgerichtheid centraal staan. De milieubewuste organisatie streeft naar een hedendaagse werksituatie voor ge├źngageerde werknemers en vrijwilligers en biedt een gezond en uitdagend kader met ruimte voor groei en flexibiliteit.

Go to top