Vogelbescherming en filatelie

14 juni 2016
 
Dat je met postzegels verzamelen ook vogels kan beschermen, bewijzen twee Belgische filatelieclubs. De 'Studiegroep Postzegels André Buzin' (SPAB) en de 'André Buzin Charleroi Philatélie' (ABCP) organiseren op eigen initiatief een actie ten voordele van Vogelbescherming Vlaanderen en dit naar aanleiding van de opening van het nieuwe 'Zwin Natuur Park' te Knokke-Heist.
 
Beide verenigingen realiseerden een filatelistisch souvenir met een oplage van 420 exemplaren, genummerd en met de handtekening van de twee betrokken Belgische artiesten: Marijke Meersman en André Buzin. Zij zijn immers de ontwerpers van de afbeeldingen op het souvenir dat op zaterdag 18 juni 2016 van 10:00 tot 16:00 uur in het Zwin Natuur Park te koop wordt aangeboden tegen de prijs van 15,00 euro. Het exclusieve souvenir is voorzien van een postzegel 'MyStamp' en een speciaal voor dit evenement ontworpen unieke stempel. Bpost zal die dag in het Zwin aanwezig zijn met een tijdelijk postkantoor. De opbrengst van de verkoop wordt geschonken aan Vogelbescherming Vlaanderen.
 
Het tijdelijk postkantoor biedt ook een unieke MyStamp-uitgifte en een postkaart aan. Alle producten kunt u er op 18 juni 2016 laten afstempelen. Naar aanleiding van de postzegeluitgifte stelt postzegelontwerper en natuurschilder André Buzin zijn werken tentoon in het 'Kijkcentrum' van het nieuwe Zwin Natuur Park. De tentoonstelling is gratis toegankelijk mits een geldig toegangsticket. Ontdek hier alvast de nieuwe Zwin-website.
 
 
Ter gelegenheid van het nieuwe Zwin Natuur Park werd een vel van 10 postzegels gerealiseerd
Go to top