Conflicten met wilde dieren

 
In de loop van de evolutie palmde de mens een steeds groter tot gigantisch deel van het aardoppervlak in. Sommige diersoorten zagen in de vreemde constructies die als padenstoelen uit de grond schoten een alternatief voor de steeds kleiner wordende open ruimte. Om en rond onze huizen vonden ze nieuwe nestlocaties, warme schuilplaatsen en voedsel. De mens zoekt op zijn beurt kansen om het contact met de natuur te behouden en probeert zo goed mogelijk voor de dieren te zorgen die zich in de buurt van zijn woning ophouden.
 
Wie geniet er niet van merels die af en aan vliegen met een pak regenwormen voor hun jongen, twee koolmezen die kibbelen om het lekkerste hapje op de voedertafel of eekhoorns die verstoppertje spelen in een kastanjeboom? Wij hebben echter graag controle over wat er gebeurt op onze eigendom. Dieren houden zich niet altijd aan de regels die wij voor hen opstellen:
 
  • “Ik vind de vrolijk kwetterende bende huismussen zo geestig maar ze kruipen onder mijn dakpannen en beschadigen de isolatie”
  • “Die steenmarter is prachtig maar zijn jongen op zolder houden me wakker en ik heb last van een kwalijk geurtje”
  • “Ik gebruik geen pesticiden in mijn moestuin maar nu eten de slakken mijn sla op”
Met de tips in deze rubriek reiken wij jou oplossingen aan om te voorkomen dat wilde dieren in de buurt van je huis schade veroorzaken of dat je hen als lastposten gaat beschouwen. Wij zijn er immers mee gebaat dat mens en dier kunnen samenleven zonder conflicten. Wil je deze tips altijd bij de hand hebben? Bestel dan in onze winkel het boekje Hoe zit dat? Pest dat dier mij?
 
 
     ► Huismus zoekt dak
Go to top