Vogelbescherming komt naar je toe


Wist je dat alle kerkuilen in jouw buurt een wetenschappelijke ring om hun poot krijgen? Dat in elke provincie jaarlijks zo'n 7000 gewonde wilde dieren hulp nodig hebben? Of dat we dankzij spionagetechnieken onze Vlaamse vogels tot in Afrika kunnen volgen? Vogelbescherming Vlaanderen heeft een brede waaier aan boeiende verhalen en boodschappen over vogelbescherming in jouw buurt. Vogelbescherming Vlaanderen komt daarom naar je toe. In elke provincie organiseren we een ludieke en stimulerende namiddag of avond voor iedereen met interesse voor vogelbescherming en natuur. Maak op een aangename wijze kennis met de veelzijdigheid van onze acties en onze medewerkers. Prikkel jezelf en ontdek hoe jij een echte vogelbeschermengel kan zijn. Tot gauw!

 

Locaties en data
Op iedere locatie doet Vogelbescherming Vlaanderen haar toekomstplannen uit de doeken. Bovendien verwelkomen we overal een 'special guest'. Iedereen is welkom en de inkom is gratis.


Provincie Antwerpen

Datum: zaterdagavond 19 augustus 2017
Plaats: Boshuis Ravels, Jachtweg 27, 2380 Ravels
Uur: van 19:00 tot 22:00 uur

Special guest: in Ravels mogen we twee gasten ontvangen. Cees van Kempen maakt genomineerde natuurfilms voor IWP Wildlife Productions in binnen- en buitenland. Hij toont enkele van zijn meesterwerkjes. Tim Hofmeester, gedragsecoloog aan de Wageningen University & Research (WUR), ontdekte een verrassend effect van de vos op de verspreiding van teken en de ziekte van Lyme.


Provincie Vlaams-Brabant
Datum: zaterdagavond 26 augustus 2017
Plaats: bezoekerscentrum Webbekomsbroek, Provinciaal Domein Halve Maan, Omer Vanaudenhovelaan 48, 3290 Diest
Uur: van 19:00 tot 22:00 uur

Special guest: Louis-Philippe Arnhem, zoon van wijlen Roger Arnhem, voormalig voorzitter van het Koninklijk Belgisch Verbond voor de Bescherming van de Vogels (KBVBV), komt vertellen over zijn meest geliefde vogelsoort: de gierzwaluw. Hij zorgde voor het vrijwaren van meer dan duizend broedplaatsen in en rond het Leuvense. Via nestcamera’s volgt hij al jaren zijn ‘huiskolonie’. Hij onthult alle tips en tricks om gierzwaluwen een zo aantrekkelijk mogelijke thuis te bieden.


Nog vragen? Contacteer ons op info@vogelbescherming.be of bel ons op het nummer 03 296 26 80.

 

Is alles duidelijk en kom je sowieso?

Go to top