Merel is vogel van 2018

  Mensen die deelnemen aan de jaarlijkse verkiezing van de ‘Vogel van het Jaar’ hebben nog maar eens bewezen dat ze een absolute voorkeur hebben voor streekeigen soorten die dan ook nog eens dichtbij huis leven en dus goed gekend zijn. De merel is daar een mooi voorbeeld van. Deze leuke tuinvogel ging met 25% van de stemmen lopen en krijgt volgend jaar 365 dagen extra aandacht.
   

  Lees er alles over

  Dier in nood gevonden?

  Heb je een noodlijdend wild dier gevonden? Een gewonde kokmeeuw? Een zieke egel? Een kauw die vastzit in jouw schouw? Een ogenschijnlijk hulpeloos mereljong op het gazon? Een bosuil in de prikkeldraad? Stuur ons dan geen e-mail of Facebookbericht maar bel óns of een erkend opvangcentrum voor vogels en wilde dieren in jouw buurt. Zo niet gaat heel wat kostbare tijd verloren ...
   

  Vind een opvangcentrum

  Word lid

  Vogelbescherming Vlaanderen zet zich elke dag in voor alle in het wild levende vogels en inheemse zoogdieren. Word lid en help ons strijden tegen illegale praktijken op vlak van jacht, kap- en snoeiwerken gedurende de broedperiode, vogelvangst en -handel, enz. Je ontvangt vier keer per jaar 'Mens & Vogel' én je geniet van 10% korting in onze winkel. We zijn inmiddels al met meer dan 10.000!
   

  Word lid in één muisklik

  Schiet in actie


  Omdat voor de doorsnee burger de drempel relatief hoog is om zich naar het arrondissementscommissariaat in zijn provincie te begeven met als doel te controleren of zijn of haar eigendom al dan niet in het jachtgebied van een individuele jager, een wildbeheereenheid of een groep jagers is ingekleurd, wil Vogelbescherming Vlaanderen jou daar graag bij helpen.
   

  Naar de schiet-in-actie website

  Natuur in je buurt


  Vogels beschermen, dat kunnen wij niet alleen. Dagelijks ijveren wij voor een betere bescherming, zowel voor vogels als voor de andere wilde dieren. Heel wat van onze thema’s kunnen op lokaal niveau extra kracht bijgezet worden. Bezoek onze website en kijk wat jij concreet kan doen.
   

  Naar de vogelbeschermengel website

Go to top